Külföld

Letartóztatták a férfit, aki agyonlőtte a kilencéves Oliviát

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 26. 15:16

A férfi egy másik embert üldözve tört be egy liverpooli lakásba, ahol lövöldözni kezdett. A lefekvéshez készülő kislány életét már nem lehetett megmenteni.

Letartóztatták a férfit, aki lelőtte és ezzel megölte a kilenc éves Olivia Pratt-Korbelt Liverpool városában, az Egyesült Királyságban, írja a Sky News

A bűncselekmény ráadásul a kislány saját otthonában történt, ahova a támadó egy fegyvertelen férfit üldözve tört be az utcáról. Olivia éppen lefekvéshez készült, amikor a támadó az ajtón belépett és lövöldözni kezdett. A támadásban a lány anyja is megsérült. A szörnyű haláleset egész héten lázban tartja az Egyesült Királyságot. Múlt hét eleje óta ez volt a negyedik gyilkosság a brit városban.

A feltételezett tettest egy fegyveres rendőri művelet során fogták el csütörtök este: a gyilkosság mellett gyilkossági kísérlettel is vádolják.

A vádlott nevét nem hozták nyilvánosságra: csak annyit tudni, hogy a Liverpoolt magába foglaló Merseyside megye Huyton nevű részéről származik. Jelenleg is zajlik a kihallgatása.

Korábban az RTL Híradó is beszámolt az esetről.

Nyitókép: RTL Híradó

#Külföld#gyilkosság#liverpool#gyerek#letartóztatás#gyanúsított

Címlapról ajánljuk