Külföld

Vasútállomást rakétáztak az oroszok, már 22 halálos áldozata van a támadásnak

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 25. 8:58

Az orosz hadsereg csapást mért a Dnyipropetrovszk megyében lévő csaplinei vasútállomásra, és találat ért egy szerelvényt is.

Huszonkettőre nőtt a kelet-ukrajnai vasútállomás elleni rakétatámadás halálos áldozatainak száma – jelentette be szerda éjjeli videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki szerint Oroszországnak az Ukrajna elleni háborúban tett minden lépéséért felelnie kell.

Volodimir Zelenszkij nem sokkal korábban, az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén videokapcsolaton keresztül felszólalva már beszélt arról, hogy 

az orosz hadsereg csapást mért a Dnyipropetrovszk megyében lévő csaplinei vasútállomásra, és találat ért egy szerelvényt is, 

amelynek négy kocsija kigyulladt. Akkor 15 halálos áldozatról és 50 sebesültről tett említést. Orosz részről egyelőre nem kommentálták a bejelentést.

A Twitteren több fotó is megjelent már a támadásról. A közösségi oldalon keringő, meg nem erősített információk szerint már 25 halottja van a támadásnak, közülük ketten gyerekek.


Az ukrán elnök éjjel megismételte a függetlenség napja alkalmából nem sokkal korábban elmondott véleményét, hogy Kijev erőt merített az Oroszország által indította háborúból, és csapatai tovább küzdenek a szabad Ukrajnáért, amelyben „a megszállóknak (...) nyomuk sem maradhat”. 

Kétség nem fér hozzá, hogy kiűzzük a behatolókat az országból 

– fogalmazott Zelenszkij.

Az RTL Híradó riportja:

Nyitókép: divchuna_vesna/Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#rakétatámadás

Címlapról ajánljuk