Külföld

Utolsó esélyt kapott a rendőrnő, aki részegen bevizelt egy ruhabolt próbafülkéjébe

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 25. 21:46

A nagyobb baj az, hogy le is akarta tagadni.

A fegyelmi bizottság úgy döntött, hogy nem rúgják ki, felettese mégis megválna attól a rendőrnőtől, aki szolgálaton kívül, részegen bevizelt egy yorki ruhaüzlet próbafülkéjébe, majd letagadta a történteket – adta hírül a The Guardian.

A 24 éves Amelia Shearer még múlt szeptemberben egy barátjával italozott, közben egy ruházati üzletbe is betértek, ahol a nő megkérdezte, hogy van-e a boltban vécé. Miután nemmel feleltek neki, bement egy próbafülkébe, majd sietve távozott, a bolt dolgozója pedig vizeletszagú tócsát talált a fülkében. Az üzlet próbafülkéit le kellett zárni, az alapos takarítás 240 ezer forintnyi összegbe került.

A nőt később kollégái megtalálták a városban – azt elismerte, hogy barátjával hangosan viháncoltak, de azt tagadta, hogy a fülkébe vizelt volna. Fegyelmi bizottság elé állították: a testület előtt a rendőrség képviselője azzal érvelt, hogy Amelia Shearer rosszhiszeműen viselkedett és eskü alatt hazudott, így nem végezheti a munkáját. A rendőrnő képviselője viszont arra hivatkozott, hogy Amelia Shearer a rendőrségnél töltött első évében jó értékeléseket kapott.

A fegyelmi bizottság végül úgy döntött, hogy adnak neki még egy esélyt: utolsó figyelmeztetésben részesítik, ami azt jelenti, hogy ha bármilyen panasz érkezik rá öt éven belül, kirúgják. Amelia Shearer, aki bűnügyi nyomozói mesterképzést végzett, mielőtt belépett a rendőrséghez, elsírta magát örömében a döntés hallatán. Felettese, az angliai Cleveland rendőrfőnöke azonban elégedetlen a döntéssel, szerinte a nő viselkedése nem egyeztethető össze azzal, amit elvárnak rendőreiktől, ezért vizsgálják a jogi fellépés lehetőségeit.

Nyitókép (illusztráció): Universal Images Group via Getty Images

#Külföld#egyesült királyság#rendőrség#fegyelmi

Címlapról ajánljuk