Külföld

A koporsóban éledt fel egy 3 éves lány, kórházba vitték, de ott valóban meghalt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 25. 14:07

A mexikói kislányt kiszáradással kezelték, és azt hitték, hogy meghalt. Már virrasztottak érte, amikor kiderült, hogy az orvosok tévedtek. 

A mexikói ügyészség vizsgálatot indított egy hároméves kislány halála ügyében, aki a koporsójában „ébredt fel” a neki rendezett virrasztásán, de kórházba szállítása után végül valóban életét vesztette – jelentette a helyi sajtó.

Camila Roxana Martinez Mendozát augusztus 17-én, szerdán hasfájással vitték gyerekorvoshoz, akinek javaslatára a lázas és hányó kislányt kórházba vitték, kiszáradás veszélye miatt. A kórházban gyógyszert írtak fel neki, majd hazaengedték, de miután nem javult az állapota, anyja egy másik orvoshoz vitte, aki egy másik gyógyszert és gyümölcskúrát írt fel neki, továbbá közölte, hogy sokat kell innia.

A lány azonban továbbra is kihányt minden ételt és folyadékot, amit adtak neki, ezért egy újabb orvos tanácsára este kilenckor újra kórházba vitték. Az anya elmondása szerint kislányát ott egy rövid időre infúzióra kötötték, de végül halottá nyilvánították. A halál okaként a kiszáradást jelölték meg.

Másnap, a kislány virrasztásán tűnt fel az anyjának, hogy Camila koporsójának üvegfedele be van párásodva. Eleinte a többi gyászoló meggyőzte, hogy biztosan csak hallucinál, de nem sokkal később anyósa észrevette, hogy mozog a kislány szeme, és amikor kinyitották a koporsót, érezni lehetett a pulzusát.

Azonnal mentőt hívtak, hogy kórházba vigyék, és bár anyja elmondása szerint a mentőben még volt gyenge pulzusa, a kórházba érkezés után nem sokkal újra halottá nyilvánították. A halotti bizonyítvány szerint halálát agyi ödéma okozta.

Az édesanya a helyi sajtónak elmondta, hogy kislánya egy hét múlva ment volna először óvodába, amit nagyon várt már.

Nyitókép: Twitter/NMÁS

 

#Külföld#kislány#temetés#feléledt#halott#mexikó#felkelt

Címlapról ajánljuk