Külföld

Tévedésből egy doboznyi éles lőfegyvert kaptak amerikai középiskolások

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 24. 20:24

A hatóságok szerint csak egy kis tévedés történt.

Tévedésből egy doboznyi fegyvert szállítottak egy Delaware megyei középiskolába – írja az NBC. A rendőrség szerint a FedEx csomagszállító bakija nem is jöhetett volna rosszabbkor, az amerikai középiskolák ugyanis rengeteg fegyveres támadást szenvedtek az elmúlt hónapokban. Az intézményekben mindenki feszült, sok helyen rendőrök őrzik a gyerekeket a tanórák közötti szünetekben.

Az iskola illetékesei elmondták, hogy a tanévkezdésre vártak könyveket, tanszereket, de helyette feltűnt a rejtélyes csomag, ami fegyvereket rejtett. Az iskolakörzet vezetői elmondták, hogy a FedEx csomagját egész hétvégén az intézményben tárolták. A hibát időközben észrevették és egy futár hétfőn vitte el a fegyvereket az iskolából.

A rendőrség közölte, a dobozban összesen hat M1-es típusú félautomata puska volt.

Mikor az illetékesek észrevették, hogy a dobozban nem tanszerek, hanem fegyverek vannak, rögtön értesítették a rendvédelmi szerveket.

Steven Gretsky helyi rendőrbiztos szerint a dobozt eredetileg nem az iskolának címezték. Az incidens Chester városában történt, a közben lakik egy fegyvergyűjtő, az ő küldeménye tévedt el és jutott el az iskolába. A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben nem emeltek vádat senki ellen.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#fegyver#lőfegyver#középiskola

Címlapról ajánljuk