Külföld

Öt kiló heroint találtak egy 81 éves nő bőröndjében

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 22. 10:34

A drogszállítmányt a varsói repülőtéren találták meg az idős dán nő poggyászában. 

Drogcsempészet gyanújával vettek őrizetbe egy 81 éves nőt a varsói Chopin repülőtéren, miután dupla falú bőröndjében több mint öt kiló heroint találtak – közölte a lengyel vámhatóság. Az idős nő azt állította, hogy nem tudta, mi van a bőröndben.

A lengyel hatóságok közlése szerint az afrikai Malawiból Kenyán és Dohán keresztül Kanadába utazó dán nő az útvonala, valamint ideges viselkedése miatt gyanússá vált a vámosoknak, és ezért külön is ellenőrizték a csomagját. Az átvizsgálás közben kiderült, hogy bőröndjében van egy titkos rekesz, és abban találták meg a zacskóba rejtett kábítószert.

A drog megtalálásának pillanatáról videót is közzétettek:

A nőt a vámhatóság őrizetbe vette, és ügyét átadták a rendőrségnek és az ügyészségnek. A varsói ügyészség szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek elmondta: a 81 éves nő azt állította, hogy nem tudott semmit a heroinról, közölve, hogy a bőröndöt rokonoktól kapta, Kanadában élő családtagoknak szánt ajándékokkal.

A dán hatóságok megerősítették, hogy őrizetbe vettek Lengyelországban egy dán állampolgárt, közölve, hogy konzuli segítséget biztosítanak számára. A nő háromtól 15 évig tartó börtönbüntetést is kaphat, ha bűnösnek találják drogcsempészet vádjában.

Nyitókép: Twitter / KAS

#Külföld#drog#heroin#drogcsempész#bőrönd#idős nő#varsó#lengyelország#dán

Címlapról ajánljuk