Külföld

Villám csapott a sportolók közé, meghalt egy futó

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 22. 7:11

Egy másikat pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a görög hegyi futóversenyről.

Egy futó meghalt, egy másik pedig életveszélyesen megsérült, amikor vvillám csapott egy futóverseny résztvevői közé egy görögországi versenyen – jelentette a helyi sajtó. A versenyzők már majdnem beértek a célba a Görögország északi, Bulgáriával határos hegyei között zajló éjszakai versenyen, amikor a tragédia történt.

A verseny rajtja szombat este hét órakor volt. A világ több részéről érkezett 55 versenyzőnek 12 órája volt arra, hogy lefusson 36,7 kilométert a hegyek között, a környék hat legmagasabb hegycsúcsát érintve. A beszámolók szerint az időjárás eleinte kedvező volt, de hajnalban heves vihar csapott le a verseny helyszínére.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a futók egy része már beért a célba, mások pedig feladták a küzdelmet, amikor versenyzők egy csoportjába csapott egy villám. A mentőalakulat csak nagy nehezen tudott kiérni a nehezen megközelíthető helyszínre, és a mentést a kedvezőtlen időjárási körülmények is akadályozták.

A mentésben 14 ember és öt jármű vett részt. Egy 55 éves férfit már holtan találtak, egy 56 éves férfit pedig életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vittek kórházba. A futók már közel voltak a célhoz, amikor a villám közéjük csapott.

2015-ben Pécs közelében csapott villám egy félmaratoni verseny résztvevői közé:

Nyitókép: Facebook / ΟΦΚΑΘ

 

#Külföld#villám#villámcsapás#görögország#futóverseny

Címlapról ajánljuk