Külföld

A finn miniszterelnök reagált a kiszivárgott bulivideóra: Táncoltam, énekeltem és buliztam

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 19. 6:57

Sanna Marin közölte, hajlandó önként drogtesztet végezni – az ellenzék ugyanis kábítószerezéssel vádolta meg. 

Sanna Marin finn miniszterelnök reagált a róla készült, botrányt okozó videóra, amin azt lehet látni, ahogy a 36 éves kormányfő egy házibuliban jól érzi magát.

Táncoltam, énekeltem és buliztam, mind teljesen legális 

jelentette ki Marin, hozzátéve, hogy csak alkoholt fogyasztott, és nem használt drogot. Ezt azután közölte, hogy a finn ellenzék kábítószer-használattal gyanúsította meg a videó miatt, és politikai ellenfelei azt kezdték el követelni, hogy vesse alá magát drogtesztnek.

A droghasználati vádat egy, a háttérben elhangzott, félrehallott szó alapján tették. A kormányfő közölte, nem tud arról, hogy a bulin bárki is drogot fogyasztott volna.

Marin közölte, hogy nincsen semmi takargatnivalója, de rosszul érzi magát amiatt, hogy a magáneseményen készült magánvideók a nyilvánosság elé kerültek. Közlése szerint a felvételek pár héttel korábban készültek egy házibulin. A felvételeken látni, hogy a bulin több finn híresség, köztük tévés és rádiós műsorvezetők, egy influenszer, egy youtuber, egy énekes és egy parlamenti képviselő is ott volt – írta a Guardian.

A finn kormányfő kijelentette:

Pontosan ugyanaz az ember maradok, aki eddig is voltam, és remélem, hogy ezt elfogadják az emberek.

Nyitókép: Sanna Marin finn kormányfő, egy 2022 május 22-én készült fényképen. Fotó: Valeria Mongelli/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#sanna marin#finnország#Videó

Címlapról ajánljuk