Külföld

Véletlenül ku-klux-klanos képpel gratulált a Republikánus Párt a vezetőinek

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 19. 8:28

Egy olyan grafikát használtak fel, amiben a párt nem hivatalos logójában a fajgyűlölő szervezet fehér csuklyás alakjai láthatóak. 

Elnézést kért az amerikai Republikánus Párt egyik alabamai szervezete, miután egy Facebook-posztjukban a fehér felsőbbrendűséget hirdető Ku-Klux-Klan fehér csuklyás alakjai voltak láthatók a párt szimbólumának számító elefántot mutató rajzon – jelentette az AP amerikai hírügynökség. A posztban a megyei szervezet a leköszönő főtitkárának gratulált, amiért éveken át képviselte a választók konzervatív értékeit.

A megyei szervezet új főtitkára, Shannon Terry egy Facebook-posztban kért elnézést a kép miatt, közölve, hogy az „nem képviseli a Lawrence megyei Republikánus Párt nézeteit és értékeit”. A szervezet Facebook-oldala a kép kiposztolása után elérhetetlenné vált.

A pártszervezet egyik tisztségviselője azt mondta, hogy a felhasznált képet az interneten találták, és azonnal lecserélték, amint észrevették a hibát.

A kép egyébként a liberális Mother Jones magazin egyik cikkéhez készült illusztráció volt. A cikkben azzal vádolták a Republikánus Pártot, hogy rasszisták.

 

Nyitókép: Három fekete fiatal pózol a Ku-Klux-Klan felvonulásra készülő tagjai előtt az amerikai Alabama államban. Fotó: Bettmann Archive/Getty Images

#Külföld#republikánus párt#rasszizmus#ku-klux-klan#alabama#egyesült államok

Címlapról ajánljuk