Külföld

Szülnie kell egy 16 éves lánynak Floridában, mert a bíróság szerint nem elég érett ahhoz, hogy az abortuszról döntsön

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 16. 21:48

Hiába fellebbezett.

Arra kényszeríthetnek egy 16 éves lányt Floridában, hogy szülje meg gyermekét, miután a fellebbviteli bíróság úgy döntött: nem elég érett ahhoz, hogy a terhessége megszakításáról döntsön.

Az NBC News tudósítása szerint a meg nem nevezett lány, akinek nincsenek szülei, azután nyújtott be fellebbezést, hogy egy bíró a terhessége 10. hetében elutasította, hogy szülő vagy gyám beleegyezése nélkül végeztethessen abortuszt.

A fellebbviteli bíróság az elsőfokú döntést nagyrészt helybenhagyva úgy határozott, hogy a lány „nem adta világos és meggyőző bizonyítékát annak, hogy elég érett ahhoz, hogy döntsön a terhesség megszakításáról”. Az ügyben eljáró három bíró közül egy, Scott Makar fogalmazott meg ellenvéleményt, ami szerint vissza kellene küldeni megfontolásra a döntést az első fokon eljáró bírónak.

Makar megjegyezte, hogy a lány, aki egy rokonával él, saját maga tájékozódott az interneten a lehetőségeiről és azok következményeiről, emellett beadványában jelezte, hogy nem áll készen a gyermekvállalásra, még iskolába jár, és az apa sem tud segíteni neki.

Nyitókép: iStock / Getty Images Plus

#Külföld#abortusz#florida#amerikai egyesült államok#terhesség

Címlapról ajánljuk