Külföld

Megint felrobbant egy orosz katonai létesítmény a Krímen

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 16. 14:30

Az orosz védelmi minisztérium szerint tűzeset miatt.

Ismét orosz katonai létesítményben történt robbanás a megszállt Krím félszigeten – derül ki a CNN tudósításából. Ezúttal egy lőszerraktár robbant fel, amit a régió orosz kormányzója, Szergej Akszjonov is megerősített: a Telegram-csatornáján közzétett információk szerint ketten megsérültek a Majszkoje falunál bekövetkezett detonáció során.


Az orosz védelmi minisztérium szerint tűzeset okozta a robbanást. Akszjonov közlése szerint biztonsági okokból a lőszerraktár öt kilométeres körzetéből kitelepítik az embereket, a Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint mintegy kétezer embert kell evakuálni.

Ukrajna nem vállalt felelősséget a történtekért, de a Twitteren a robbanás híréhez azt fűzte Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója, hogy „demilitarizálás folyamatban”.


Épp egy héttel ezelőtt a Krím nyugati partjainál egy orosz légibázist ráztak meg robbanások. Legalább nyolc orosz repülőgép megsemmisült, és a helyi hatóságok közlése szerint egy ember életét vesztette. Akkor az orosz védelmi minisztérium balesetre hivatkozott.

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna#krím#robbanás#lőszerraktár

Címlapról ajánljuk