Külföld

Vezetés közben elájult a sofőr, 25 kilométert „vezetett” eszméletlenül az autópályán

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 15. 14:11

Végig tartotta a sebességet és a sávot egy belgiumi autópályán az autó vezetéssegítő rendszere. Végül rendőrök állították meg. 

Elájult vezetés közben, de így is nagyjából 25 kilométeren át autózott egy férfi a belgiumi A2-es autópályán, mire a rendőröknek sikerült megállítaniuk a magától haladó autót – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a férfi Genk városából tartott Halen városába vasárnap délelőtt, amikor az eset történt.

A hatóságokat több autós is értesítette, hogy egy Renault Clio sofőrje ájultan hever a volán mögött, miközben az autó a pályán halad. A beszámolók szerint a jármű ide-oda kacsázott a sávon belül, de mindig visszatért középre, és a sebessége is végig állandó volt. 

Több rendőrt is autópályára vezényeltek, hogy állítsák meg az autót, amiben minden bizonnyal be volt kapcsolva a sebességet automatikusan tartó tempomat, valamint a sávtartó rendszer, ami megakadályozta, hogy kimenjen a sávból, amiben haladt.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a rendőrök az autó elé mentek, hogy úgy lassítsák le a járművet. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hogyan sikerült megállítani. A hatóságok által közzétett fényképen az autót egy korlát mögött lehet látni, az autópálya mellett, félig az ott lévő bokrokban.

A 41 éves sofőr még akkor is eszméletlen állapotban volt, amikor a mentők kiérkeztek a helyszínre. A férfi állapotáról nem közöltek információkat, így azt sem lehet tudni, miért vesztette el eszméletét vezetés közben.

Nyitókép: 112 Meldingen Limburg

 

#Külföld#autó#ájulás#sofőr#eszméletlen#belgium#autópálya#vezetéssegítő rendszer

Címlapról ajánljuk