Külföld

Fordulat Alec Baldwin ügyében: az FBI szerint nem csak elsült a kezében a gyilkos fegyver

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 14. 12:56

A szakértők szerint a fegyvert nem lehetett volna elsütni a ravasz fizikai meghúzása nélkül.

Az FBI vizsgálata megállapította, hogy Alec Baldwinnak meg kellett húznia azon a fegyveren a ravaszt, amely megölte a Rust című film forgatásán az egyik operatőrt – írja a Sky News. Baldwin korábban ezzel szemben azt állította, a fegyver magától sült el, nem húzta meg a ravaszt. A színész Halyna Hutchins operatőr életét oltotta ki. Utána ezt mondta:

nem húztam meg a ravaszt. Soha nem emelnék fegyvert senkire, és húznám meg a ravaszt. Soha.

A szakértői vizsgálat szerint mindenképp szükség volt rá, hogy valaki meghúzza a ravaszt, mivel a kalapács negyed- és félcsapó állásban volt, ami azt jelenti, hogy a fegyver nem sülhetett el magától.

Baldwin vallomása szerint ő úgy tudta, hogy a 45-ös colt nincs megtöltve, így szerinte valaki felelős a történtekért – de nem ő.

Halyna Hutchins családtagjai gondatlanságból elkövetett emberölés miatt pert indítottak. A vizsgálat kiderítette a fegyver útját is, a Coltot Reed Gutierrez fegyvermester töltötte meg  olyan lövedékkel, amiről azt hitte, nem éles. Ezt a töltött fegyvert kapta meg Dave Halls első rendezőasszisztens, aki úgy adta oda Baldwinnak a coltot, hogy az biztonságos.

Nyitókép: Mark Sagliocco / Stringer / Getty Images

#Külföld#alec baldwin#fegyver#halál#operatőr#gyilkosság

Címlapról ajánljuk