Külföld

Elítélték gyermek elleni szexuális támadásért, erre ivott valamit a bíróságon és meghalt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 13. 14:20

Akkor kezdte el vedelni a „gyanús” folyadékot, amikor kimondták, hogy bűnös. 

A bíróságon lett rosszul, majd meghalt egy texasi férfi, miután elítélték gyermek ellen elkövetett szexuális támadás miatt, és az ítélethozatal közben gyanús folyadékot ivott – jelentette a helyi sajtó. Edward Leclair a tárgyalóterem mellett lévő zárkában lett rosszul. Mentőt hívtak hozzá, de a kórházba szállítás után meghalt.

A férfi ellen 2020 februárjában öt rendbeli, gyermek ellen elkövetett szexuális támadás miatt emelt vádat egy vádesküdtszék, két évvel azt követően, hogy letartóztatták. A vád szerint áldozata egy 14 éves lány volt.

Az esküdtszék csütörtökön hozta meg döntését, a vádlottat bűnösnek találták. A férfi ekkor kezdett el inni – az ügyész jellemzése szerint „vedelni” – a nála lévő palackból egy „zavarosnak tűnő” folyadékot. A férfit a bűnösségéről szóló döntés ismertetése után egy, a tárgyalóterem mellett található zárkába vitték, ahol nem sokkal később hányni kezdett.

Az ügyész elmondása szerint egy ügyészségi nyomozó gyanúsnak találta, ahogy a vádlott elkezdett inni a palackból rögtön azután, hogy bűnösnek találták, és arra kérte a teremőrt, hogy nézzen rá. Ekkor vették észre, hogy rosszul van.

Leclairhez mentőt hívtak, és kórházba szállították, ott azonban meghalt. Az egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a halálát, ezt majd a boncolás fogja megállapítani. A hatóságok bizonyítékként lefoglalták a palackot, amiből ivott.

A férfi halála jogi bizonytalanságot okozott. Arról ugyanis még nem döntöttek, hogy mekkora büntetést szabjanak ki rá, vagyis hivatalosan még nem zárták le az ügyet, így elképzelhető, hogy végül a bíró kénytelen lesz ejteni a vádat és megsemmisíteni a bűnösségéről szóló ítéletet.

Nyitókép: utah778 / GettyImages

#Külföld#gyerekmolesztálás#haláleset#bíróság#texas#egyesült államok

Címlapról ajánljuk