Külföld

Letartóztatták a rendőrök a rendőrellenesnek vélt jelöltet, hogy ne tudjon indulni a választáson

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 16:35

A jelölt nem érti, miért hitték rendőrellenesnek, eddig azt gondolta, hogy a rendőrségen mindenki tisztességes fickó.

Felfüggesztették állásából az amerikai Indiana államban található Brookville kisváros rendőrkapitányát és egy hadnagyot, ugyanis azért tartóztattak le egy rendőrellenesnek gondolt képviselőjelöltet, hogy ne tudjon indulni az önkormányzati választáson – jelentette a Fox19 televízió. Trevin Thalheimert marihuánabirtoklással, valamint nemi erőszakkal vádolták meg, de az ügyészség mindkét vádat ejtette ellene.

A képviselőjelölt ügyvédje elmondta, hogy Terry Mitchum rendőrkapitány és Ryan Geiser hadnagy azt állították, hogy marihuána szagát éreztek a férfin és egyik barátján, erre alapozva tartottak házkutatást és tartóztatták le őket marihuánabirtoklás miatt. Egy régebbi bejelentés alapján nemi erőszakkal is megvádolták, noha nagyon jól tudták, hogy ez az ügy soha nem jut bíróságig – közölte a férfi ügyvédje.

Később kiderült: valójában csak azért tartóztatták le Thalheimert, hogy ne tudjon indulni az önkormányzati választáson, ahol ha nyer, bekerült volna a rendőrséget felügyelő testületbe. A letartóztatást Geiser vallomása szerint a rendőrkapitány rendelte el.

Egy nő később a bíróság előtt vallotta, hogy a rendőrök őt keresték meg, hogy induljon a választáson, mert nem akarták, hogy Thalheimer győzzön. Amikor rákérdezett, hogy miért, akkor közölték vele, hogy „azért, mert utálja a zsarukat”.

Thalheimer a Fox19-nek nyilatkozva azt mondta, nem érti, hogy honnan vették, hogy rendőrellenes lenne. A férfi közölte:

Azt gondoltam, hogy a Brookville-i rendőrségen mindenki tisztességes fickó.

A letartóztatással a rendőröknek végül sikerült elérniük, hogy a férfi ne induljon az önkormányzati választáson, de Thalheimer közölte: nem kizárt, hogy a jövőben indulni fog.

Terry Mitchum rendőrkapitány pár hónapja azzal került be a hírekbe, hogy vállalta, elektromos sokkolóval löveti meg magát, ha egy adománygyűjtésen elég sok összeg gyűlik össze.

Nyitókép: Facebook / Brookville Police Department

#Külföld#rendőrség#rendőrkapitány#egyesült államok#letartóztatás#hamis vád

Címlapról ajánljuk