Külföld

Videó: robbanássorozat rázta meg a Krímet, lőszerraktár semmisült meg

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 9. 21:36

Az oroszok szerint baleset történt.

Robbanássorozat történt egy repülőgép-lőszert tároló raktárban a krími Novofjodorovka melletti reptéren – írja az MTI az orosz védelmi minisztérium közlése nyomán.

A robbanásokról és az azt követő füstfelhőkről több felvétel is megjelent a közösségi médiában.

 
Az orosz védelmi tárca egyik első közleménye szerint a félsziget nyugati partvidékén fekvő szaki repülőteret nem érte tűzhatás, a balesetben senki sem sérült meg, a repülőgépekben sem esett kár. A krími egészségügyi minisztérium esti közleménye szerint azonban a robbanások következtében egy civil életét vesztette, hat ember pedig – köztük egy gyerek – megsérült.

A robbanások helyi idő szerint 15 óra 20 perckor kezdődtek. Több, katonai forrásokra hivatkozó hírügynökség is azt írta, hogy a robbanások a tűzvédelmi szabályok megsértése miatt következhettek be, és hogy nincsenek arra utaló jelek, bizonyítékok, még kevésbé tények, hogy a lőszerekre szándékosan, a felrobbantásuk céljából gyakoroltak volna hatást.

A Krímben lezajlott robbanások után kezdetben arra lehetett gyanakodni, hogy az ukránok indítottak rakétatámadást, esetleg szabotőrakciót a 2014 óta orosz megszállás alatt lévő félszigeten. Oroszország többször is megtorló akciókkal, pusztító ellencsapással fenyegette meg Ukrajnát, ha légi vagy tüzérségi csapást mér a Krímre.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#krím félsziget#robbanás

Címlapról ajánljuk