Külföld

A kínai kormányszóvivő szerint Tajvan azért Kínáé, mert sok kínai étterem van

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 9. 16:01

A Twitteren azt válaszolták neki, hogy Kína Kentucky államhoz tartozik, mert rengeteg a KFC.

Kína magas rangú szóvivője a hétvégén mémek, bejegyzések és hozzászólások áradatát váltotta ki, miután a Tajvan fővárosában található kínai éttermek számát próbálta felhasználni Peking Tajvanra vonatkozó történelmi igényének bizonyítására – írta a Newsweek.

A Baidu Maps azt mutatja, hogy 38 shandongi gombócétterem és 67 shanxi tésztaétterem van Tajpejben. Az ízlések nem csalnak. Tajvan mindig is Kína része volt. A rég elveszett gyermek végül hazatér

– tweetelte vasárnap Hua Csunying, a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Hua bejegyzése a Kína és Tajvan közötti feszültségekkel teli hét csúcspontja volt. A kínai hadsereg ugyanis példátlan hadgyakorlatokat indított a sziget körül, válaszul Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök közelmúltbeli látogatására. Kína Tajvant saját szakadár tartományának tekinti 1949-es elszakadása óta.

A Twitteren azonban sokan találtak hibát a kínai tisztviselő logikájában, tekintettel arra, hogy a tajvani fővárosban számos más konyha is népszerű, és Pekingben is elterjedtek a nyugati gyorséttermek.

Az egyik legnépszerűbb válasz Morgan Ortagustól érkezett, aki Donald Trump volt amerikai elnök idején a külügyminisztérium szóvivőjeként dolgozott.

Kínában több mint 8500 KFC (Kentucky Fried Chicken amerikai gyorsétterem - a szerk.) van. Az ízlések nem csalnak. Kína mindig is Kentucky (amerikai tagállam - a szerk.) része volt. A rég elveszett gyermek végül hazatér

írta Ortagus a most vírusként terjedő tweetjében.


Nyitókép: Hua Chunying – Fotó: VCG / Getty Images

#Külföld#kína#tajvan#kfc

Címlapról ajánljuk