Külföld

„Láttuk, ahogyan a kalapács átrepül a sövényen, majd egy nő hangos sikolyát hallottuk” – horror a hagyományőrző játékokon

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 8. 7:06

Egy férfi éppen egy vár kertjében sétált, amikor eltalálta egy több mint 10 kilós kalapács. A környéken babakocsit toló kismamák is voltak. 

Meghalt a hollandiai Geldropban található kastély kertjében egy ott sétálgató turista vasárnap, amikor fejen találta egy arra repülő kalapács – írta meg a The Sun című brit bulvárlap. Nem messze onnan ugyanis éppen a Felföldi Játékok nevű skót hagyományőrző sporteseményt tartották. Az egyik versenyző azonban túl nagyot lendített a kalapácsán, ami így kirepült a biztonsági zónán, azonnal megölve a 65 éves gyanútlanul sétálgató áldozatot.

Láttuk, ahogyan a kalapács átrepül a sövényen, majd egy nő hangos sikolyát hallottuk

– elevenítette fel a borzalmas tragédiát egy szemtanú.

A helyszínre mentőhelikoptert is riasztotta, de nem már nem tudták megmenteni a 65 éves áldozat életét, azonnal szörnyet halt. Egy ilyen kalapács ugyanis meglehetősen súlyos eszköz. Egy fa rúd végére helyeznek el egy fém golyót, ami így összesen mintegy 10 kilót nyom.

A kalapácsot hajító sportolót összetörte az eset, ahogyan a többi versenyzőt is. A rendőrség most azt találgatja, mi vezetett a tragédiához. Több néző is arról számolt be, hogy bár megtiltották nekik, hogy azon a részen álljanak, ahol a súlyos eszköz végül megölte az áldozatot, ennek ellenére rengetegen sétáltak ott, köztük babakocsit toló anyukák. Közülük sokan nem is a versenyre érkeztek, tehát lehet, hogy nem is tudtak arról, hogy nem sétálhatnak arrafelé.

Nyitókép (illusztráció): Jeff J Mitchell / Getty Images

#Külföld#hollandia#skót#hagyományőrzés#kalapács

Címlapról ajánljuk