Külföld

„Nem akarok meghalni” – cápák marcangoltak egy 8 éves brit kisfiút az álomnyaraláson

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 8. 7:18

A kisfiút kilencéves nővére vonszolta ki a partra. 

Súlyos sérüléseket szenvedett, és tólószékbe kényszerült egy nyolcéves brit kisfiú, akire legalább három dajkacápa támadt rá, amikor családjával a Bahama-szigeteken nyaralt – írta a The Sun. A brit bulvárlapnak a fiú apja elmondta:

A fiam meg is halhatott volna. Olyan volt, mintha a Cápa egyik jelenete lett volna.

A 44 éves Michael Downer a lapnak elmondta, három gyermekével ment egy öt szigetet érintő álomnyaralásra július végén, és annak végefelé jártak, amikor látták, hogy egy öbölben cápák úszkálnak emberek között. A gyerekek pedig úgy döntöttek, hogy ők is odamennek. 

Az apa elmondta, hogy hirtelen rémült sikoltozást hallott, és látta, hogy a cápák fia, Finley körül köröznek. A fiút kilencéves nővére vonszolta ki a cápák közül, a karjánál fogva húzva ki a vízből. A kisfiú lábaiból az apa elmondása szerint a cápák darabokat haraptak ki.

Nagyon sok vér volt. A lábaiból húscafatok lógtak. Egyfolytában azt hajtogatta, hogy apa, nem akarok meghalni.

A fiút egy golfautóval vitték egy közeli kórházba, majd repülőgéppel Nassauba szállították, ahol háromórás műtéttel látták el sérüléseit. Azóta már újra Angliában vannak, és The Sun cikke szerint Finley még mindig kénytelen tolószéket használni.

Az apa a lapnak nyilatkozva a nyaralást szervező utazási irodát tette felelőssé az eset miatt, mert azt mondták nekik, hogy a dajkacápák nem veszélyesek. A kirándulásban szerepelt dajkacápák közötti úszás is. 

Az Exuma Escapes utazási iroda azonban közölte a lappal, hogy a család túravezető nélkül ment a cápák közé, egy olyan öbölben, ami nem is szerepelt a kirándulás célpontjai között.

Nyitókép: Dajkacápák között úszó nő a Bahama-szigeteken. Fotó: Khaichuin Sim / GettyImages

#Külföld#cápa#bahama-szigetek#cápatámadás#kisfiú#anglia#nyaralás

Címlapról ajánljuk