Külföld

Tucker Carlson bocsánatot kért Orbán Balázstól az amerikai média nevében

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 4. 11:14

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a „globális elit” nyomás alatt tartja őket.

„Annyi időt töltenek azzal, hogy utálnak titeket [magyarokat], mit gondolsz, miért?” – kérdezte Orbán Balázstól Tucker Carlson szerdai műsorában, miután levetítették a CNN-nek az Orbán Viktor tusványosi beszédét a zsidótörvényekkel párhuzamba hozó beszámolóját, írta meg a 444.hu.

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a „globális elit” nyomás alatt tartja őket, mióta úgy döntöttek, hogy kerítést emelnek. „Nagyon büszkék vagyunk történelmünkre, a zsidó-keresztény örökségünkre, szeretnénk ezt megőrizni úgy, ahogy van. Ehhez meg kell, hogy védjük a határainkat, ez ilyen egyszerű” – magyarázta az államtitkár.

Carlson nem érti, hogyan bírhatják a magyarok azokat a nyugati médiában levetített, „valóságtól elrugaszkodott karikatúrákat.” Orbán Balázs szerint egyből látni, hogy a médiából érkező vádak politikailag motiváltak. Tapasztalatai szerint az amerikaiakhoz hasonlóan a magyar emberek nagyon bölcsek. Az ukrán és a déli határról érkező menekültekről azt mondta: „Az átlagemberek érzik a különbséget,” üdvözölni kell a háború elől menekülteket és „nemet kell mondani az illegális átkelőkre, ilyen egyszerű.”

Az bizony. (...) Sokkoló, hogy a CNN képes volt ezt lehozni. Hadd kérjek bocsánatot az amerikai média nevében

– fogalmazott Tucker Carlson.

 

#Külföld#tucker carlson#orbán balázs#bocsánat#tusványos#orbán viktor

Címlapról ajánljuk