Külföld

A horvát tengerparton bírságolni kezdték a törölközős helyfoglalókat

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 15:16

Nem egyedi jelenség, hogy a reggel érkezők már egy talpalatnyi helyet sem találnak a horvát strandokon, ,mert valakik még este lefoglalták a helyeket ott hagyott törölközőkkel és matracokkal. Egy partszakaszon le akarnak számolni ezzel.

Több horvát tengerparti város is megelégelte a törölközős helyfoglalás nemzetközi hagyományát, az észak-adriai Novi Vinodolski partján már kőkemény bírságra is számíthatnak azok, akik a matracokat küldik előre maguk helyett a strandra.

Akár egy 1500 kunás, átszámítva közel 80 ezer forintos csekket is kaphat, aki elfoglalja a helyet azok elől, akik fizikai valójukban is ott vannak a strandon.

A Krk sziget népszerű üdülőhelyén, a festői Baskában egyelőre még nem bírságolják a jelen nem lévő strandfoglalókat, de sokan búcsút inthetnek a parton hagyott fürdőlepedőiknek. 

Itt ugyanis reggel 6 óra körül összegyűjtik és elszállítják a gazdátlan strandeszközöket. Bár ezeket egy megadott helyen átvehetnék a tulajdonosaik, a település polgármestere szerint tavaly mindössze 39-en jelentkeztek az elszállított holmijukért.

#Külföld#Videó#horvátország#strand#törölköző#zsúfoltság#hely#foglalás#tengerpart

Címlapról ajánljuk