Külföld

Parkolni tilos zóna lett az út, miközben ott parkoltak, repült a bírság

rtl.hurtl.hu

2022. július 27. 12:32

A házaspár 25 éve rendszeresen ott parkolt az autójával. Majd egy nap arra értek oda, hogy tilos megállni. 

Tilosban parkolásért büntettek meg egy amerikai házaspárt, akik leparkolták egy sarkon az autójukat, és miközben ott állt, a hatóságok lefestették a padkát, jelezve, hogy ott tilos parkolni – jelentette Az ABC7 televízió híradója. Desiree és Jeff Jolly fellebbezett a bírság ellen, közölve, hogy az teljesen méltánytalan.

A házaspár elmondta, hogy évtizedek óta élnek a kaliforniai San Francisco városában, és legalább 25 éve parkolnak az érintett sarkon, ahol a zsúfolt városban általában mindig volt szabad parkolóhely. Azonban amikor július közepén az egyik nap odamentek az autóhoz, egy parkolási bírságról szóló cetlit találtak az autó szélvédőjén, valamint látták, hogy időközben az önkormányzat vörös festékkel festette le a padkát az autó mellett. Desiree Jolly az ABC7-nek elmondta:

Ott van a vörös csík, ahol eddig nem volt vörös csík, és még ahhoz is volt képük, hogy kikerüljék az autóm kerekét.

A házaspár fényképet is készített erről, amit az ABC7 riportjában mutattak be. A fotón jól látszik, hogy hiányzik a festék azon a részen, ahol az autó kereke a padkához ért.

Parkolni tilos zóna lett az út, miközben ott parkoltak, megbüntették őket
Fotó: ABC7

A parkolással is foglalkozó önkormányzati hivatal (SFMTA) szóvivője az ABC7-nek elmondta, hogy az érintett útszakaszon eddig is tilos volt a parkolás, csak a vörös zónát jelző festék már elkopott a padkáról, és most csak újrafestették. Az SFMTA ezt bizonyítandó egy fotót is küldött a televíziónak a kopott festékről. A fotón a padka szinte teljesen szürkének tűnik, csakúgy, mint a Google Street View felvételein – írta az ABC7.

A bíróságnak hatvan napja van arra, hogy eldöntse, a házaspárnak be kell-e fizetnie a parkolási bírságot, vagy sem.

Nyitókép: Illegális parkolás miatt büntetnek egy autós San Franciscóban, 2022. január 13-án. Fotó: Brontë Wittpenn/San Francisco Chronicle via Getty Images

#Külföld#parkolás#bírság#parkolási zóna#tilosban parkolás

Címlapról ajánljuk