Külföld

Saját magának húzta ki 13 fogát egy brit nő, mert nem volt pénze fogorvosra

rtl.hurtl.hu

2022. július 21. 15:00

Összefogott érte a helyi közösség, így most elmehet magánrendelésre. 

Szomorú történetről számolt be a Mirror: a 42 éves kétgyermekes anyuka, Danielle Watts maga húzta ki 13 fogát, mert hét évvel ezelőtt bezárt az NHS (brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) helyi fogorvosa, a nőnek pedig nem volt pénze magánellátásra.

A Suffolkban élő Watts krónikus ínybetegségben szenved, ezért kellett eltávolítani a fogait. Tavaly októberre 11 fogát húzta ki, azóta pedig további kettőt – nyolcat azonban még mindig ki kell húzni, hogy műfogsora lehessen. 

Egy helyi nő online kampányt indított, hogy segítsen kifizetni Wattsnak a kezelést, aki elsírta magát a közösség reakciójától. Egy helyi lelkész is küldött neki 1000 fontot. 

Watts igyekszik nem mosolyogni, hogy ne látszódjon a hiányos fogsora. „Ezzel élek együtt. Fájdalomcsillapítókat szedek, dolgozom, vigyázok a gyerekeimre, és odafigyelek, hogy ne látszódjon a mosolyom” – mondta a nő, aki az esztétikai probléma miatt nem szeret beszélni az emberekkel, még azokkal sem, akiket ismer. 

Watts az adományoknak köszönhetően nemrég bejelentkezett egy magánrendelésre, így augusztus közepén kihúzzák a maradék fogait, két héttel később pedig megkapja a műfogsorát. 

A nő úgy véli, az állapota sokkal inkább kezelhető lett volna, ha el tudod volna menni az állami ellátásba. Mielőtt a nyilvánosság elé állt, Danielle Watts azt mondta, hogy szégyellte a fogait, de miután megszólalt, rájött, hogy nincs egyedül.

Watts most alig várja a napot, amikor rendesen mosolyoghat azokra, akik segítettek neki.

Nyitókép: Bury Free Press / YouTube

#Külföld#fogorvos#fogászat#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk