Külföld

Videón, ahogy kimenekül a lángok közül a faluját védő spanyol férfi

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 7:05

Egy traktorral próbálta megállítani a tűzvészt, de körbevették a lángok. 

Súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba egy 50-es éveiben járó férfit, akiről videó készült, ahogy kimenekül a hatalmas lángok közül július 18-án, hétfőn Spanyolországban. A „Tábara Hőse” néven emlegetett Ángel Martín Arjona a Zamora tartományban található faluját próbálta megmenteni a pusztulástól, amikor körbevették a lángok egy szántóföldön.

A férfi egy árkot próbált ásni egy traktorral, hogy útját állja a tűznek, amikor az eset történt – írta a Reuters brit hírügynökség. A felvételen látni, ahogy a jármű nagy sebességgel halad a hatalmas lángok között, amikor egyszer csak eltűnik a tűzben.

Másodpercekkel később megjelenik Arjona a lángok között, ahogy próbál kiszaladni a tűzből, majd elesik, feláll, és tovább szalad egy kerítés mentén. A róla készült videón látni, hogy ruhája leégett róla.


A férfi egy tűzoltó segítségével jutott biztonságba. Először egy helyi egészségügyi központban kezelték, majd mentőhelikopterrel szállították a Rió Hortega egyetemi kórházba – írta a Guardian. Az ABC című spanyol lap cikke szerint a férfi testének nyolcvan százalékán szenvedett égési sérüléseket, és súlyos állapotban van.

A Reutersnek a férfi egyik barátja elmondta, hogy Arjona az eszméleténél van, és kedden képes volt kommunikálni feleségével.

Nyitókép: Facebook / Reuters

#Külföld#tűz#lángok#spanyolország#menekülés

Címlapról ajánljuk