Külföld

Beteget ellátó mentőst tartóztatott le egy rendőr

rtl.hurtl.hu

2022. július 19. 11:16

A mentős véletlenül nekiütötte az ajtót a rendőrautónak. 

Adminisztratív munkakörbe helyeztek át egy rendőrt, miután letartóztatott egy éppen beteget ellátó mentőst – írja a Business Insider.

A mentős véletlenül nekiütötte a mentőautó ajtaját a rendőrautónak, amikor ki akarták venni a beteget, ez volt a letartóztatás oka. Az eset múlt héten történt a Strong Memorial Kórházban. A rendőr egy a jellemzően csak mentőautók számára fenntartott állomáson parkolt. 

Egy biztonsági felvételen látható, ahogy a rendőr a kórház falához csapja a mentőst, aki a hordágyon fekvő beteg mellett áll. Ezután megbilincseli, majd kisétál vele a kórházból.


A mentőcég szóvivője szerint alkalmazottjuk vállalhatatlan helyzetbe került, és határozottan kiállnak amellett, hogy a betegellátást prioritásként kezelte. 

A mentőst bírság és vádemelés nélkül engedték ki a rendőrségi őrizetből. David Smith rochesteri rendőrfőnök a News10-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy „azonnal belső vizsgálatot rendelt el” az érintett, de meg nem nevezett rendőr ellen, akit a vizsgálat eredményéig adminisztratív munkakörbe helyeztek át. 

Nyitókép: Sigel Eschkol / EyeEm / Getty Images

#Külföld#mentős#rendőr#letartóztatás#vizsgálat

Címlapról ajánljuk