Külföld

Nagy fehér cápát videóztak az amerikai partoknál, több strandot is lezártak

rtl.hurtl.hu

2022. július 18. 13:05

Az elmúlt években egyre több cápa jelenik meg az Egyesült Államok keleti partvidékén, és idén már legalább négy embert ért cápatámadás. 

A helyi hatóságok lezártak legalább három strandot vasárnap az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, miután több mint tíz cápát, köztük legalább egy nagy fehér cápát láttak a partok közelében úszni – jelentette a helyi sajtó. Massachusetts állam partjainál videóra is vettek egy nagy fehér cápát, amit az állami halászati hatóság, valamint Atlantic White Shark Conservancy (AWSC) nevű nonprofit kutatási központ látott el adóvevővel.

Az AWSC Instagram-oldalán közzétett felvételen azt látni, ahogy Dr. Greg Skomal egy hosszú rúd segítségével belehelyezi az állatba a nyomkövetőt. A szervezet közlése szerint ez volt az idei szezonban az első nagy fehér cápa, amit megjelöltek. A ragadozó nagyjából 3,5 méteres volt.

A cápát a Chatham-öbölnél találták, aminek környékén a hétvégén több mint egytucatnyi cápaészlelés volt – írta a CNN. Volt olyan cápák, amiket alig 50 méterre láttak a strandoktól.

Közben a délebbre található, New York-i Long Islanden két strandot kellett lezárni, miután egy strandnál egy nagyjából kétméteres cápát láttak, alig 25 méterre a parttól. Long Islandnél a CNN cikke szerint legalább négy embert támadott meg cápa júliusban. Köztük volt egy életmentő, akit kiképzés közben harapott mellkason és a kezén egy cápa, valamint egy szörfös, akit lábon harapott egy cápa, miután a vízbe lökte a szörfdeszkájáról.

Nagy fehér cápát videóztak az amerikai partoknál, több strandot is lezártak
Cápaveszélyre figyelmeztető tábla egy massachusettsi strandon, 2021-ben. Fotó:  Stuart Cahill/MediaNews Group/Boston Herald

Nyitókép: Instagram / Atlantic White Shark Conservancy

 

#Külföld#cápa#strand#cápatámadás#egyesült államok#nagy fehér cápa

Címlapról ajánljuk