Külföld

Két év kóma után ébredt fel a majdnem halálra vert nő, és megnevezte támadóját

rtl.hurtl.hu

2022. július 18. 11:29

A rendőrségnek semmi bizonyítéka nem volt, csak ötlete, hogy ki tehette. 

Emberölési kísérlet vádjával tartóztattak le egy 55 éves férfit az amerikai Nyugat-Virginia államban, miután kómába esett áldozata két évvel a támadás után felébredt, és elmondta a rendőröknek, hogy ki támadt rá. Mint kiderült, a rejtélyes támadó a bátyja volt – jelentette a helyi sajtó.

Wanda Palmerre 2020 júniusában támadt rá a testvére az otthonában. A nő anyja akkor a helyi sajtónak elmondta, hogy bár a szomszédban lakott, semmi sem hallott, vagy vett észre a támadásból. A nőre Eileen Palmer elmondása szerint fűnyírók találtak rá.

A helyi seriff közlése szerint a nő csurom véresen, eszméletlen állapotban feküdt a kanapén, amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, és olyan rossz állapotban volt, hogy először azt hitték, hogy már nem is él.

Egy lyukast garast sem adtam volna az életéért, annyira rossz állapotban volt

közölte Ross Mellinger. A seriff közlése szerint a nő fején súlyos sérülések voltak, amik feltehetően egy bozótvágótól vagy egy baltától származhattak.


Bár a rendőrök gyanították, hogy a nő bátyja is elkövethette a támadást, semmilyen bizonyítékuk nem volt az esettel kapcsolatban, és még a támadáshoz használt fegyvert sem találták meg. Mellinger a helyi sajtónak elmondta:

Volt ötletük arra, hogy mi történhetett, de nem volt szemtanú, nem élt senki a házban, nem volt kamerafelvétel, és mobiltelefonos információk sem. Gyakorlatilag nem volt semmi, amin elindulhattunk volna.

Az ügy megoldásában egyedül az áldozat segíthetett volna, ő azonban kómába került. Júliusban aztán a nőt gondozó ápolók jelezték a rendőrségnek, hogy Wanda Palmer felébredt a kómából, és beszélni is képes. Az őt kihallgató rendőrnek a nő végül elmondta, hogy a bátyja támadt rá.

Mellinger közölte, hogy „nyomozói szempontból ilyesmi nagyon ritkán történik meg”, hozzátéve, hogy az eset leginkább az áldozat erejét bizonyítja.

A rendőrök gyorsan le is tartóztatták David Palmert, akit úgy tudtak megbilincselve rendőrautóba rakni, hogy végighúzták a földön, mert teljesen elengedte magát, és nem volt hajlandó sétálni. 


A rendőrkapitányságon pedig annyira ellenséges volt, hogy nem tudták bevinni a bíróságra, hogy hivatalosan is vádat emeljenek ellene emberölési kísérlet és bántalmazás miatt, és több órába telt, mire együttműködésre bírták.

Nyitókép: Wanda Palmer. Fotó: Facebook/Jackson County WV Sheriff's Department

#Külföld#kóma#támadás#emberölési kísérlet#gyilkossági kísérlet#egyesült államok

Címlapról ajánljuk