Külföld

Videón, ahogy halálra rémült strandolókat kergetnek az oroszlánfókák San Diego tengerpartján

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 15:25

Az alapvetően békés tengeri ragadozók megelégelték a tömeget.

Egy TikTokra feltöltött videó járta be az amerikai médiát, amelyen az látható, hogy két igencsak mérgesnek tűnő, egyenként több száz kilós oroszlánfóka kergeti el a strandolókat a San Diego melletti, zsúfolt tengerparti strandon, La Jolla Cove-nál – számolt be az esetről a New York Post.

Az éles fogakkal és nagy erővel bíró tengeri ragadozók életveszélyt jelenthetnek az emberre, bár alapvetően békésen tűrni szokták az általában őket fotózó és figyelő emberek közelségét Kaliforniában és a világ más tájain.

A felvételt készítő nő az NBC San Diegónak elmondta, hogy a jelenet akkor bontakozott ki, amikor egy strandoló túl közel ment az oroszlánfókákhoz, hogy lefotózza őket. Ekkor riadtak fel az alvó állatok, akik nyomban üldözőbe vették a hivatlan látogatót, illetve mindenki mást is a parton.

A videón látható, ahogy a tömeg pánikszerűen menekül a fókák elől, akik végül bemennek a vízbe és elúsznak, így végül senkinek sem esik baja.


A La Jolla Cove tengerpart egy ökológiai rezervátumhoz tartozik, amely a tengeri élővilágot védi. Az öböl közismerten népszerű a közeli sziklákon napozó fókák körében, ezért táblák figyelmeztetik az embereket, hogy hagyjanak teret a vadállatoknak.

Nyitókép: Youtube / Fox News

#Külföld#fóka#strand#Videó#san diego

Címlapról ajánljuk