Külföld

Választási csalást kiáltottak, most milliárddolláros per vár a Fox Newsra és társaira

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 13:22

A 2020-as amerikai elnökválasztás idején több médium is választási csalást emlegetett. 

A Dominion Voting Systems nevű vállalat, amely 28 amerikai államot látott el szavazókészülékekkel a 2020-as választások előtt, beperli a Fox News anyavállalatát, a Fox Corpot, írja a Guardian.

Az 1,6 milliárd dolláros perben a Dominion azzal vádolja a Fox Corpot, személy szerint Rupert Murdochot és Lachlan Murdochot, hogy lehetővé tették a Fox News számára, hogy a vállaltan jobboldali hírcsatorna hamis állításokat terjesszen, melyek szerint a szavazókészülékeket gyártó cég meghekkelte a választást Joe Biden javára.

A Fox Corp mindent megtett annak érdekében, hogy a keresetet elutasítsák, de egy delaware-i bíró úgy határozott, a Dominion kellő bizonyítékkal szolgált ahhoz, hogy perre vigyék az ügyet. A Dominion a Fox News mellett más szélsőjobbos médiumokat is perel, például az OAN-t és a Newsmaxot.

Állításaikból joggal következik, hogy Rupert és Lachlan Murdoch tudatában volt annak, hogy a Dominion nem manuipulálta a választást, vagy legalábbis figyelmen kívül hagyták az igazságot, amikor állítólagosan arra késztették a Fox Newst, hogy a Dominiont érintő állításokat propagálja

– mondta Eric Davis bíró.

A Fox keltette életre ezeket a hazugságokat. Fogtak egy kis lángot, és tomboló tűzzé változtatták 

– érvelt még tavaly a Dominion Voting Systems ügyvédje. Az ügy előzményével a Híradó is foglalkozott, az alábbi riportban azt is megnézheti, milyen hajmeresztő állításoknak adott még teret a csatorna. 


Nyitókép: Jean Catuffe/GC Image

#Külföld#fox news#szélsőjobboldal#média#összeesküvéselmélet#per

Címlapról ajánljuk