Külföld

Hat embert agyonlőttek egy július 4-i rendezvényen Chicago külvárosában

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 20:11

Sok a sérült, nagy a rendőri készültség.

Öt embert agyonlőttek egy függetlenség napi rendezvényen Chicago egyik külvárosában – tudósít a BBC. Később a Guardian már arról írt: hat halálos áldozata van a lövöldözésnek.

A Highland Park-ban megtartott ünnepséget a kezdete után tíz perccel félbeszakították, mert lövések dördültek el. A városvezetés tájékoztatása szerint 26 ember kórházba került. Összesen harminc ember sérült meg.

Egy helyi lakos a Chicago Sun-Timesnak elmondta, hogy 20-25 egymás után gyorsan eldördülő lövést hallott, így azokat nem pisztolyból vagy vadászpuskából adhatták le. A hatóságok felszólították az embereket, hogy keressenek menedéket. Mintegy harmincezer résztvevő sietett el a helyszínről, köztük biciklisták, és babakocsit toló családok.

Egy szemtanú arról beszélt, hogy egy közeli kukában rejtette el gyerekét és kutyáját, amíg visszaszaladt, hogy megkeresse családja többi tagját.

A gyanúsítottat a 22 éves Robert E Crimo III-ként azonosították. A rendőrség figyelmeztetett: a férfinél fegyver van és veszélyes. Hamarosan el is kapták, egy rövid üldözés után.

Illinois állam kormányzója, JB Pritzker „gonoszságnak” nevezte a lövöldözést. Arról beszélt: dühös amiatt, hogy még többen estek áldozatuk a fegyveres erőszaknak. A tömeges lövöldözéseket egy hetente történő „amerikai hagyománynak” nevezte.

Joe Biden elnök arról beszélt: sokkolta az az „értelmetlen fegyveres erőszak, ami ismét gyászt hozott egy amerikai közösségnek”. Az elnök nemrég írt alá egy fegyvertartást szigorító törvényt, most pedig azt ígérte, még többet fog tenni a további lövöldözések megelőzéséért.

#Külföld#chicago#illinois#amerikai egyesült államok#lövöldözés#július 4#függetlenség napja

Címlapról ajánljuk