Külföld

A rákbetegségéről felröppent pletykákon viccelődött Ferenc pápa

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 12:11

 Reméli, hamarosan Moszkvába és Kijevbe is el tud látogatni.

Ebben a hónapban Kanadába utazik, és azt reméli, hamarosan Moszkvába és Kijevbe is el tud látogatni – idézte Ferenc pápa a Reutersnek adott interjúját a Hvg.hu.

A katolikus egyházfő kijelentette: a pletykákkal ellentétben nem tervezi, hogy lemond. Szintén cáfolta azokat a híreket, hogy rákbeteg lenne, sőt viccelt is vele, mondván, hogy az orvosai semmit nem szóltak neki erről. Megismételte ugyanakkor a korábbi állítását, vagyis, ha a hanyatló egészségi állapota nem tenné lehetővé, hogy irányítsa az egyházat, akkor a lemondást választaná. Arra a kérdésre, hogy ez a pillanat mikor jöhet el, Ferenc azt mondta: 

Nem tudjuk, Isten majd megmondja.

Az interjú aznap készült, amikor a pápa Afrikába látogatott volna, a térdproblémái miatt azonban le kellett mondania az utat. Most először beszélt arról, hogy mi is történt: kiderült, hogy egy kisebb törést szenvedett a térdében, amikor rosszul lépett, és egy térdszalagja is begyulladt. 

A pápa a beszélgetésben az amerikai legfelső bíróság döntése nyomán elítélte az abortuszt. A katolikus egyház tanítása szerint az élet a fogantatással kezdődik.

Nyitókép: Stefano Costantino / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

#Külföld#ferenc pápa#vicc#moszkva#abortusz#kijev

Címlapról ajánljuk