Külföld

Havi fizetése 330-szorosát kapta véletlenül egy chilei dolgozó, azóta nem találják

rtl.hurtl.hu

2022. július 2. 13:21

Egyik pillanatról a másikra lett milliomos.

Nagy meglepetést érte egy chilei élelmiszeripari nagyvállalat egyik alkalmazottját, amikor meglátta, mekkora összeget kapott fizetésként májusban. A Cial (Consorcio Industrial de Alimentos) nevű cég dolgozójának számlájára ugyanis 165,398,851 chilei pesót (68 millió forintot) utaltak – írta a Fortune magazin.

A helyi sajtó nem közölte, hogy pontosan mennyi volt a férfi fizetése, csak annyit, hogy az ő beosztásában dolgozó emberek általában 500 ezer pesót, azaz nagyjából kétszázezer forintot keresnek havonta.

A dolgozó jelezte a hibát a HR-osztályon, ahol arra kérték, hogy utalja vissza a pénzt. Az alkalmazott megígérte, hogy másnap ezt meg fogja tenni. Délelőtt kereste a cég, de csak 11 órakor válaszolt az üzenetekre, közölve, hogy elaludt, de már megy is a bankba. A cég azóta nem tudja elérni, és csak az ügyvédjétől kaptak egy levelet, amiben közölte, hogy felmond.

A cég azóta feljelentést tett a volt alkalmazott ellen, hogy így szerezzék vissza a tévedésből neki utalt összeget.

Nyitókép: Egy pénzváltó pénztárosa ezer pesós bankjegyeket pörget, egy 2010-ben készült felvételen. Fotó: Morten Andersen/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#fizetés#tévedés#chile#dolgozó#alkalmazott

Címlapról ajánljuk