Külföld

37 évet kapott a férfi, aki forró étolajat öntött egy nőre és annak másfél éves kisfiára

rtl.hurtl.hu

2022. július 2. 11:47

Azt állította, hogy csak baleset történt. 

Harminchét évig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy amerikai férfit, aki forró étolajat öntött egy nőre, valamint a nő másfél éves gyerekére – jelentette a helyi sajtó. A bíró az ítélethirdetéskor „állatként” jellemezte a férfit, és kijelentette:

Ha belegondolok, hogy felmelegítette az olajat, majd 17 lépcsőfokot mászott meg, ez az egyik legaljasabb dolog, ami egy embertől valaha is láttam.

A 42 éves Michael Maloney 2021. december 21-én reggel támadt rá a húszéves Jayla Wittre és annak másfél éves kisfiára, Tobiasra, akiket forró étolajjal öntött le az ohiói Hamiltonban található otthonukban. A nő testének húsz százalékán szenvedett égési sérüléseket, főleg a fején, nyakán és felsőtestén, míg kisfia a teste hét százalékán égett meg.

A nő apja korábban azt mondta, hogy Maloney azért támadt az unokatestvérére, mert az kidobta az otthonából, miután pár éjszakára befogadta magához. A nő a bíróság előtt elmondta: a támadás napján arra ébredt, hogy „olyan, mintha lángolnék”.

A bíróságon lejátszották a telefonhívást, amikor a nő felhívta a segélyhívót. A felvételen a beszámolók szerint hallani lehetett, ahogy Witt sikítozik. A bíróságon bemutatták a nő sérüléseiről készült fényképeket is, amelyek a Local12 helyi televízió riporterének beszámolója szerint olyan szörnyűek voltak, hogy nem is mutatták be azokat. A nő elmondása szerint a fia nem ismert rá, amikor hazaengedték a kórházból.

A férfi ügyvédjei azzal érveltek, hogy baleset történt. Közlésük szerint a férfi éppen reggelit készített, amikor felment az emeletre, és akkor öntötte rájuk az olajat, amikor a nő megijesztette. A hatóságok közlése szerint azonban Maloney egymásnak ellenmondó történeteket mondott arról, mi történt aznap.

A férfit azután tartóztatták le, hogy a támadást követően Kentucky államba menekült. A férfit végül bűnösnek találták betörés és testi sértés vádjában, és további tíz év börtönt kapott visszaesőként. A férfi 2000-ben emberölés miatt ítélték tíz év börtönre, mert agyonvert egy férfit egy baseballütővel.

Nyitókép (illusztráció): sod tatong/GettyImages

#Külföld#étolaj#támadás#egyesült államok#bántalmazás#testi sértés

Címlapról ajánljuk