Külföld

A hódból készült bourbon feltalálóinak új itala: a rákízű whiskey

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 18:13

Ma már tényleg mindent lehet?

Rákízű whiskey-t dobott piacra egy New Hampshire-i cég, írja a CBS. Az itókát az invazív fajnak számító zöld rákokból készítik el. A termék neve Crab Trapper, azaz nagyjából Rákcsapda lett.

Az állam tengerpartjain óriási problémákat okoznak ezek az állatok, mivel a természetes élővilágot rombolják. Ezért senki nem bánja, ha tömegével főznek whiskey-t belőlük.

A rákokat az üzemben először megfőzik, majd az így keletkezett léhez alkoholt adnak, és ezt desztillálják. A cégnek nem ez az első érdekes ötlete: 2018-ban a hódok ricinuszsákjaiból kinyert váladékból főztek hódízű bourbont.

Nyitókép: Tamworth Distilling

#Külföld#rák#whiskey#állam#invazív#ital#alkohol#hód