Külföld
KülföldKülföld
A hódból készült bourbon feltalálóinak új itala: a rákízű whiskey
2022. június 30. 18:13
Ma már tényleg mindent lehet?
Rákízű whiskey-t dobott piacra egy New Hampshire-i cég, írja a CBS. Az itókát az invazív fajnak számító zöld rákokból készítik el. A termék neve Crab Trapper, azaz nagyjából Rákcsapda lett.
Az állam tengerpartjain óriási problémákat okoznak ezek az állatok, mivel a természetes élővilágot rombolják. Ezért senki nem bánja, ha tömegével főznek whiskey-t belőlük.
A rákokat az üzemben először megfőzik, majd az így keletkezett léhez alkoholt adnak, és ezt desztillálják. A cégnek nem ez az első érdekes ötlete: 2018-ban a hódok ricinuszsákjaiból kinyert váladékból főztek hódízű bourbont.
Nyitókép: Tamworth Distilling
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem