Külföld

Strandolók szeme láttára ölt meg egy fürdőzőt egy cápa

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 11:06

Az életmentők hamar a helyszínre értek, de a dél-afrikai férfiért akkor már nem lehetett semmit sem tenni. 

Cápa ölt meg egy férfit kedden a dél-afrikai Plettenberg Bay városának egyik strandjánál – jelentette a helyi sajtó. Az életmentőket a strandolók értesítették. A dél-afrikai nemzeti tengeri mentőintézet (NSRI) egységei pillanatok alatt a helyszínre értek, ahol megtalálták a helyi férfit, akit a mentőállomásra vittek.

A szervezet közlése szerint a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett tenni semmit az élete megmentéséért, és a helyszínen halottnak nyilvánították. 

A TimesLIVE című dél-afrikai lap kapott egy, a helyszín közelében, a támadás utáni pillanatokban készült videót, amin egy hatalmas cápát lehet látni, ahogy a partok közelében úszik. A felvételt egy turista készítette, aki a part mentén túrázott.


Az érintett partszakaszt lezárták. Az NSRI az esetről szóló közleményében emélkeztetett arra, hogy korábban már figyelmeztették az ország déli partvidékén strandoló, szörföző és hajókázó embereket, hogy megnövekedett a területen a cápák száma, és legyenek különösen körültekintőek. 

Nyitókép: Naledi / Twitter

#Külföld#cápa#cápatámadás#strand#dél-afrika

Címlapról ajánljuk