Külföld

„Hagyd abba, megölöd az anyukám!” – kislányai előtt ölte meg barátnőjét egy férfi

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 11:49

Amikor a rendőrök a lakáshoz értek, a nő ötéves, vérrel beborított lánya nyitott ajtót. 

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy 35 éves férfi ellen az amerikai Pennsylvania államban, miután a hatóságok közlése szerint megölte 31 éves barátnőjét, a nő két kislányának szeme láttára – közölte a helyi sajtó. Thadius McGrath ezt követően fejbe lőtte saját magát, de öngyilkossági kísérlete kudarcba fulladt, és életben maradt.

Az esetről szóló rendőrségi jelentés szerint a rendőrök azután vonultak ki a házhoz, hogy McGrath anyja bejelentést tett arról, hogy fia öngyilkosságra készülhet. A rendőröknek végül az áldozat, Samantha Rementer ötéves lánya nyitott ajtót.

A jelentés szerint a kislány vérrel volt borítva, és közölte a rendőrökkel, hogy McGrath „megölte az anyukámat, mert idegesítette, majd véletlenül lelőtte magát”.

Amikor a rendőrök bementek a házba, a nő kétéves kislányát egy etetőszékbe ültetve, a nő holttestét pedig a kislányok szobájában találták meg. Beszámolók szerint a férfi a nőt egy kis létrával verte, majd egy lámpa kábelével addig fojtogatta, amíg el nem lilult a feje. Az elkövetőt egy másik szobában találták meg, a fején lőtt sebbel.

A férfi végül túlélte a június 8-án történt öngyilkossági kísérletet, és a rendőrök ki tudták hallgatni. A hatóságok közlése szerint beismerte tettét, közölve, hogy azért ölte meg barátnőjét, mert felidegesítette. Elmondása szerint az ötéves kislány könyörgött neki, hogy ne bántsa a nőt:

Hagyd abba, megölöd az anyukámat.

Az ügyészség június végén emelt vádat a férfi ellen szándékos emberölés, valamint gyermek veszélyeztetése miatt. Az illetékes ügyész, Matt Weintraub az esettel kapcsolatban kijelentette:

Ez az ember a gyerekei szeme láttára ölte meg Rementert, majd sikertelenül próbált véget vetni az életének. Nem tudok elképzelni két gyávább tettet. Most fizetni fog a bűneiért.

A két kislányt édesanyjuk szülei vették magukhoz, akik a GoFundMe internetes adománygyűjtő oldalon kérnek támogatást a gyerekek felneveléséhez, közölve, hogy minden befolyt összeget a lányok kapnak meg.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

Nyitókép:  Bill Rementer

#Külföld#emberölés#gyilkosság#anyuka#kislány#egyesült államok

Címlapról ajánljuk