Külföld

Meghalt egy autóban felejtett kisgyerek, apja pár órával később öngyilkos lett

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 13:27

Az amerikai férfi bevitte a házba gyermeke holttestét, majd kiment az erdőbe és fejbe lőtte magát. 

Megölte magát kedden egy apuka az amerikai Virginia államban, miután véletlenül az autóban felejtette 18 hónapos kisfiát, és a gyerek meghalt – közölte a helyi sajtó, a rendőrségre hivatkozva.

A rendőrség közlése szerint helyi idő szerint fél órával déli 12 óra előtt érkezett hozzájuk bejelentés, hogy több órára magára hagytak egy gyereket egy autóban. Majd később arról értesítették őket, hogy a gyerek apja Midlothian városában található otthonában van, és „öngyilkossággal kapcsolatos kijelentéseket” tesz - írta a CNN.

A rendőröket családtagok értesítették, akiknek a férfi elmondta, hogy mi történt, és azt is, hogy mit tervez – közölte a WTVR televízió.

Amikor a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, a gyerek holttestét a házban találták meg. Emellett a rendőrségi közlemény szerint „egy halott felnőtt férfira bukkantak a ház mögött található erdőben”. A férfi halálát a rendőrség közlése szerint látszólag lőtt sérülés okozta, amit önmaga okozott.

A rendőrségi vizsgálat eredményei szerint az apa véletlenül több órára az autóban hagyta a gyereket, akit bölcsődébe kellett volna vinnie. Az NBC12 cikke szerint az apa a munkahelyén volt, amikor rájött, hogy fia az autóban maradt, és akkor már holtan találta meg. Ekkor hazament, a halott gyereket bevitte a házba, majd kiment az erdőbe és megölte saját magát.

Az eset idején a környéken nagyjából harminc Celsius-fokos meleg volt. 

Az Egyesült Államokban átlagosan 37 gyerek hal meg felforrósodott autókban. Két nappal korábban Georgia államban halt meg így egy hároméves kisfiú, pár nappal azelőtt egy ötéves kisfiú Texasban, június 16-án pedig egy háromhónapos fiú Pennsylvania államban.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Orbon Alija / GettyImages

 

#Külföld#forró autó#kisgyerek#hőség#hőguta#öngyilkosság#egyesült államok

Címlapról ajánljuk