Külföld

Videón, ahogy összeomlik egy stadion Kolumbiában

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 7:53

Az esetről több videó is készült. 

Legalább négy ember meghalt, és több mint háromszázan megsérültek, amikor összeomlott vasárnap egy bikaviadal stadion fából ácsolt nézőtere a kolumbiai El Espinal városában – jelentette a nemzetközi sajtó. A sérültek közül nagyjából harmincan súlyos állapotban vanna, és helyi tisztségviselők attól tartanak, hogy a halottak száma még emelkedni fog.

Az esetről készült felvételeken látni, ahogy a háromszintes építmény zsúfolásig megtelt egy része a stadion területére omlik, maga alá temetve több embert. 

A halottak között egy férfi, két nő és egy gyerek van – közölte a helyi kormányzó.


Egy helyi tisztségviselő elmondása szerint 322 embert szállítottak kórházba. Olyan sokan sérültek meg, hogy a mentőszolgálatok és a település kórházai nem tudtak mindenkit megfelelően ellátni – közölte egy helyi képviselő.


Az eset egy, a San Pedro fesztivál kapcsán rendezett különleges bikaviadalon, egy úgynevezett corraleján történt, amikor nem matadorok küzdenek a bikával, hanem a nézők mennek be az arénába.

A tragédia kapcsán a megválasztott kolumbiai elnök a hasonló események betiltását kérte az önkormányzatoktól. Gustavo Petro közölte:

Arra kértem a polgármestereket, hogy ne engedélyezzenek olyan eseményeket, ahol embere és állatok halnak meg.

A nézőtér összeomlása után megszökött egy bika is, pánikot okozva a környező utcákon – írta a BBC. A helyi sajtóban megjelent információk szerint kilenc ember azután sérült meg, hogy rájuk támadt egy bika az arénában.

Azt egyelő nem lehet tudni, hogy az építmény pontosan miért omlott össze.

Nyitókép: Twitter / Gustavo Petro

#Külföld#stadion#nézőtér#omlás#összeomlás#kolumbia

Címlapról ajánljuk