Külföld

Egy gyerek szerveit akarta megkaparintani egy nigériai politikus

rtl.hurtl.hu

2022. június 23. 17:25

A gyereket az Egyesült Királyságba csempészték, miután rabszolgaként a kezeik közé került.

Vádat emeltek az Egyesült Királyságban egy nigériai politikus, a 60 éves Ike Ekweremadu kerületi szenátor, valamint egy szintén nigériai nő, Beatrice Nwanneka ellen, mert az országba csempésztek egy rabszolgaként vett gyereket, akiből ki akarták operálni a belső szerveit – értesült a Sun

Mindkét személy őrizetben van, a gyereket pedig biztonságos helyen gondozzák a brit rendőrség szerint. Azt viszont nem árulták el, hogy a gyerek milyen nemű, mennyi idős és honnan származik.

A szervkereskedelmmel vádolt Ekweremadu az elmúlt két hétben az Egyesült Királyságban tartózkodott, tíz nappal ezelőtt pedig a helyi nigériai közösség tagjaival találkozott. Ráadásul vendégprofesszorknak nevezték ki a Lincoln Egyetemen, amiről büszként írt a Twitteren.

A Sun felidézte, hogy 2017-ben a nigériai kormány volt minisztere azt állította, hogy az Észak-Afrikában a szerveik eladása céljából tartott rabszolgák, zömmel Európába tartó migránsok 75 százaléka nigériai származású.

Femi Fani-Kayode volt légügyi miniszter arról beszélt, a rabszolgák testét megcsonkítják, sőt, gyakran élve elégetik őket. De vannak, akiket megkínoznak vagy halálra dolgoztatnak.

Nyitókép: Ike Ekweremadu / Twitter

#Külföld#rabszolga#szervkereskedelem#nigéria

Címlapról ajánljuk