Külföld

Öngyilkos lett egy férfi, miután tévesen pedofilnak nevezték a rendőrök

rtl.hurtl.hu

2022. június 22. 9:39

A brit férfit zaklatták és többször megtámadták, miután a hamis rendőrségi információi terjedni kezdett, és ezt nem bírta elviselni. 

Felakasztotta magát egy 34 éves brit férfi, akiről a rendőrség tévedésből azt állította, hogy pedofil bűncselekmény miatt vették őrizetbe – jelentette a helyi sajtó. Brian Temple 2017 szilveszterén lett öngyilkos, és a halála kapcsán június 20-án, hétfőn indítottak bírósági eljárást.

A bíróság előtt elhangzott, hogy a Redcar városában élt férfit fél évvel a halála előtt őrizetbe vették, mert kolbászt lopott egy boltból. Amikor hazaengedték, Temple az akkori barátnőjének adta át a kiengedésekor kapott rendőrségi iratot, amiben tévedésből azt írták, hogy azért vették őrizetbe, mert megpróbált szexuális kapcsolatot létesíteni egy 13 éves lánnyal.

Ezt látva a férfi barátnője elkezdte terjeszteni a hamis információt, és amiatt az emberek zaklatni kezdték Temple-t, akit az utcán szidalmaztak, megtámadtak az otthonában, és golfütővel verték a fején. A férfi jelentette az eseteket a rendőrségen, de az csak rosszabbá tette a helyzetet. Amikor ugyanis a rendőrök kimentek hozzá, az csak megerősítette az emberekben, hogy valósak a pedofíliáról szóló pletykák.

Családtagjai a bíróság előtt elmondták, hogy Temple a zaklatások hatására inni kezdett, valamint antidepresszánsokat és drogokat kezdett el szedni, pedig a szerhasználat előtt nem volt jellemző rá. Testvére közölte, hogy bár testévre depresszióval küzdött, soha nem voltak öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai, de a hamis pedofilvád „bárkit az őrületbe kergetett volna”.

A férfi holttestét testvére találta meg, aki azután kereste fel, hogy egy napon keresztül nem tudták elérni. A halottkémi vizsgálat eredményei szerint a férfi szervezetében nagy mennyiségű alkohol, valamint kokain, és több gyógyszer is volt, de a halálát nem túladagolás, hanem az akasztás okozta.

A rendőrség a bíróság előtt kijelentette, hogy az egész esetet elindító rendőrségi iratba „emberi hiba” miatt került bele a hamis információ, és az egy „hihetetlenül szokatlan” tévedés volt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: tommaso79 / GettyImages

 

#Külföld#rendőrség#tévedés#pedofil#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk