Külföld

Orbán válaszolt az EP-képviselőknek, akik arra kérték: álljon a történelem jó oldalára

rtl.hurtl.hu

2022. június 16. 7:33

A miniszterelnök szerint Magyarországot sértegetik.

Válaszlevelet írt Orbán Viktor annak a 44 európai parlamenti képviselőnek, akik a napokban közös levelet intéztek hozzá az ukrajnai háború kapcsán, írja az MTI.

Mint ismeretes, az említett 44 EP-képviselő levélben kérte Orbánt, hogy álljon a történelem jó oldalára. 

Arra kérünk, hogy állj a történelem jó oldalára a magyar emberekkel együtt, akik egyértelműen szolidárisak Ukrajnával. Arra kérünk, hogy viselkedj valódi európaiként  

–  idézte a levelet a Szabad Európa.

Erre reagált most a magyar miniszterelnök. 

A kormányfő válaszában kiállt a béke és Ukrajna megsegítése mellett, ugyanakkor elutasította Magyarország sértegetését, egyházi vezetők kitiltását és a józan ésszel szembemenő szankciós javaslatokat – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor válaszában külön kiemelte: „Magyarország alkotmánya védi a vallásszabadságot, ezért egyházi vezetők szankciós listára helyezését, a hívektől való elszigetelését Magyarország soha nem fogja támogatni."

Európa érdekében is fenntartom Magyarország jogát arra, hogy a józan ésszel szembemenő, a magyar és európai családok elszegényedésével fenyegető javaslatokkal szemben őszinte beszéddel és higgadt érvekkel fellépjek

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Nyitókép: Julien Warnand / EPA / MTI

#Külföld#orbán viktor#ep-képviselő#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk