Külföld

Tizenötezer birka fulladt egy kikötőbe

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 7:22

Elsüllyedt a hajó, amire felrakták őket.

Több mint 15 ezer juh fulladt a szudáni Suakin város kikötőjébe, miután elsüllyedt a hajó, amire felrakták az állatok – jelentette az AFP francia hírügynökség. Az élő állatok értéke egy helyi tisztségviselő elmondása szerint átszámítva majdnem 1,5 milliárd forint volt. A legénység tagjai közül mindenkinek sikerült elmenekülnie a hajóról.

A Badr 1 nevű hajó azután süllyedt el, hogy jelentősen túlterhelték. Az AFP-nek a szudáni kikötőhatóság egyik névtelenséget kérő munkatársa elmondta, hogy a hajón 15 800 birka volt, miközben azzal legfeljebb kilencezer példányt lehetett volna szállítani.

A hajó, ami Szaúd-Arábiába indult volna, szép lassan, több órán keresztül süllyedt a vörös-tengeri kikötőben, azaz lett volna elég idő az állatok kimentésére – közölte a szudáni exportőrök szövetségének vezetője. A szervezet másik vezetőjének elmondása szerint mindössze hétszáz juhot sikerült élve kimenteni a hajóról, de olyan állapotban, hogy várhatóan azok sem fognak életben maradni.

Tisztségviselők azon aggódnak, hogy a kikötő működését akadályozó elsüllyedt hajó nem csak gazdasági károkat okoz, hanem természeti katasztrófát is, mivel egyikük szerint:

Az elsüllyed hajó hatással lesz a kikötő működésére. Emellett környezeti hatása is lesz, a hajón szállított nagy mennyiségű elhullott állat miatt.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó:  Sara Olmos Hortelano / GettyImages

#Külföld#bárány#kikötő#hajó#elsüllyedt#vízbe fulladt#szudán

Címlapról ajánljuk