Külföld

Élve felgyújtottak egy férfit Mexikóban, mert gyerekrablókra figyelmeztető üzenet terjedt az interneten

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 20:44

Szerencsétlenségére pont akkor járt a faluban, amikor a helyiek elindultak megkeresni az állítólagos gyerekrablót.

Élve elégettek egy fiatal politikai tanácsadót egy mexikói falu lakói, mert gyerekrablónak gondolták – számolt be az El País.

A 31 éves Daniel Picazo látogatóba érkezett pénteken este a faluba, ahonnan maga is származott. Családtagjai szerint eltévedhetett, egy kisbusszal rótta a falu utcáit, amiben rajta kívül még egy személy utazott. Ezzel egyidőben a papatlazolcóiak a Whatsappon egy olyan üzenetet küldtek körbe egymásnak, ami arra figyelmeztetett, hogy gyerekrablók járnak a faluban, és azt is pletykálták, hogy egy férfi egy kisbusszal rabolt el egy gyereket.

A lakók összeverődtek, hogy feltartóztassák az állítólagos gyerekrablót, és bele is akadtak Picazóba, akit összevertek, majd egy sportpályára vitték, ahol megkötözték, leöntötték benzinnel és meggyújtották. A rendőrök és a mentők hiába siettek a helyszínre, a tömeg megakadályozta őket abban, hogy kimenekítsék a férfit. A helyi sajtó szerint mintegy harmincan vettek részt a lincselésben, amit kétszázan végignéztek.

A lincselések nem szokatlanok Mexikóban, főleg olyan elszigetelt településeken történnek meg, ahová az igazságszolgáltatás csak lassan, vagy egyáltalán nem ér el. Daniel Picazo halálát az ügyészség vizsgálja, letartóztatásokról egyelőre nem tudni. Papatlazolco vezetése elítélte a lincselést, közölték: mindig a jog szerint járnak el, mert az önkényes igazságszolgáltatás barbárság.

Illusztráció: iStock / Getty Images Plus

#Külföld#mexikó#lincselés#gyerekrablás

Címlapról ajánljuk