Külföld

Megtalálhatták az Amazonason eltűnt újságíró holttestét

Dévai LászlóDévai László

2022. június 13. 15:37

Két holttestet találtak, a másik nagy valószínűséggel a társáé.

Az Amazonas távoli vidékén eltűnt egy brit újságíró és brazil őslakos szakértő társa, akiket korábban megfenyegettek – írtuk június 7-én. Az 57 éves Dom Phillips szabadúszó újságírónak nyoma veszett, miközben Bruno Araujo Pereirával, az őslakosok jól ismert szakértőjével a Javari-völgyben végzett kutatást könyvének megírásához.

A párost korábban bűnszervezetként működő, illegális tevékenységet végző helyi közösségek fenyegették meg.

Az újságíró felesége, Alessandra Sampaio videóban kérte a hatóságokat, hogy ne hagyják abba a kutatást, inkább többszörözzék meg a kutatócsapatok számát. A Guardian most arról ír, hogy két holttestet találtak abban a térségben, ahol Dom Phillips és Bruno Pereira eltűnt. Az Egyesült Királyság brazíliai nagykövete telefonon közölte a hírt az újságíró családjával.

Azt mondta, szeretné, ha tudnánk, hogy két holttestet találtak. Nem mondta meg a pontos helyszínt, csak hogy az esőerdőben vannak és egy fához kötözték őket, azonosítani még nem sikerült őket

– mondta Paul Sherwood, az eltűnt újságíró sógora.

A holttestek megtalálásának hírét a rendőrség is megerősítette, továbbá hozzátették: személyes tárgyakat is találtak egy a Javari régióban végzett házkutatás során, ahol utoljára látták Phillipset és Pereirát. Phillips családja azt közölte: már feladták a reményt, hogy élve megtalálák az újságírót.

Nyitókép: Dom Phillips / Facebook

#Külföld#amazonas#újságíró#holttest

Címlapról ajánljuk