Külföld

Könnyes videóban kéri a hatóságokat az Amazonason eltűnt újságíró felesége, hogy ne adják fel a keresést

rtl.hurtl.hu

2022. június 8. 16:37

Kiderült, hogy az újságírót és kísérőjét illegális halászattal foglalkozó csoportok is fenyegették az eltűnésük előtt.

Az rtl.hu is megírta, hogy az Amazonas távoli vidékén eltűnt Dom Phillips újságíró és a társa, Bruno Pereira. Az újságírót és a szakértő kísérőt már vasárnap óta nem találják a hatóságok.

Az ügyészség bejelentette, hogy a rendőrség a haditengerészet irányításával keresést indított. Az eltűnésük előtti héten a két férfi fenyegetéseket kapott, a páros az Amazonas államban található Atalaia do Nortéból indult el, hogy interjúkat készítsen a Funai, az őslakosok ügyeivel foglalkozó hivatal környékén élő lakosokkal.

Péntek este érkeztek meg a Jaburu-tóhoz, ahonnan másnap vissza is indultak Atalaia do Nortéba.

Utoljára Sao Gabrielben látták őket, Sao Rafael közelében. Az újságíró felesége, Alessandra Sampaio videóban kéri a hatóságokat, hogy ne hagyják abba a kutatást, inkább többszörözzék meg a kutatócsapatok számát.

Sampaio egyébként könnyek között arról beszél, hogy a férfi élete szerelme, és hogy nagyon aggódik érte. Elmondása szerint a térség, ahova a férje utazott, nagyon veszélyes, bármi megtörténhet.

A brazil rendőrség nyomozást indított, miután az újságíróval utazó szakértőt megfenyegették. Bruno Pereira az Amazonas-vidék elszigetelt törzseinek szakértője, aki a Funai őslakosügyi kormányügynökségének dolgozott, és összetűzésbe került néhány folyóparti csoporttal, akik illegálisan halásztak a térségben. A gyanú szerint ez a csoport fenyegethette meg Pereirát és Phillipset.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#amazonas#újságíró#brazil#brazília#folyó

Címlapról ajánljuk