Külföld

„Anyu, nem akarok éhen halni” – kínozta és halálra éheztette 9 éves mostohafiát egy nő

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 10:00

A kínzások egy részét gyerekfigyelő kamerák örökítették meg. 

Tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy 29 éves nőt az amerikai Idaho államban, kilencéves mostohafia halála miatt, akit hónapokon át kínzott, és halálra éheztetett – jelentette a helyi sajtó. Monique Osuna korábban már bűnösnek vallotta magát a kisfiú megölésében, hogy megmeneküljön a halálbüntetéstől. Férje, a gyerek édesapja, szintén bűnösnek vallotta magát emberölés vádjában, de büntetésének nagyságáról csak később döntenek.

Emrik Osuna 2020. szeptember másodikán halt meg, miután hónapokon át szörnyű kínzásnak volt kitéve, aminek egy részét a lakásban felszerelt gyerekfigyelő kamerák is rögzítettek. A felvételek közül többet levetítettek a nő bírósági tárgyalásán.

Maga a pokol

Emrik 2018-ban került Idahóban élő édesapjához és Monique Osunához Kaliforniából, miután édesanyját letartóztatták 15 hónapos ikergyerekeinek súlyos bántalmazása miatt.

Idahóba küldtek egy kisgyereket, hogy a vádlottak vigyázzanak rá, de ehelyett egy valódi pokolba került

mondta a tárgyaláson John Dinger ügyész. Emriket 2020 tavaszán kezdte el kínozni mostohaanyja, aki egyebek mellett arra kényszerítette, hogy naponta 12 és olykor 20 órán át tornázzon. Emellett rendszeresen fizikai bántalmazásnak volt kitéve: mostohaanyja rendszeresen ütötte, valamint övvel, kutyapórázzal és serpenyővel verte, a hajánál fogva húzta a földön és ágyékon rúgta.

Mindezt gyerekfigyelő kamerák rögzítették, amit a szülők azért szereltek fel szerte a lakásban, hogy figyeljék Emrik viselkedését, miután egyik barátjuk felvetette, hogy a fiú reaktív kötődési zavartól szenved. A felvételeket – amiket megpróbáltak eltüntetni – egy szakértőnek akarták megmutatni, de végül a fiú halála ügyében nyomozó rendőrökhöz kerültek, és az ellenük indított eljárásban váltak bizonyítékká.

„Szívtelen, gonosz, szadista”

Az ügyben döntő bíró szerint Monique Osuna szadista és gonosz kínzásoknak tette ki a kisfiút. Volt, hogy miközben nem adott neki enni, végignézette vele, ahogy testvérei esznek, máskor a vécéből adott neki vizet inni, és az egyik felvételen látni lehetett, ahogy közli az éhes gyerekkel, hogy egye meg a saját székletét. Amire a fiú közölte vele:

De anya, nem akarok éhen halni.

Végül az éhség ölte meg a gyereket, aki mindössze húsz kilogramm súlyú volt, amikor meghalt. Az ügyészség közlése szerint mostohaanyja öt nappal a halála előtt kezdte el igazán éheztetni a gyereket, aki élete utolsó pillanatait egy szekrénybe zárva töltötte. A fiú 2020 szeptember másodikán halt meg egy kórházban, egy nappal azután, hogy mentőt hívtak hozzá, mert eszméletlen állapotba került.

Nyitókép: GoFundMe / Ada County Sheriff' Office

#Külföld#éheztetés#mostoha#fiú#egyesült államok#kínzás#gyerekbántalmazás

Címlapról ajánljuk