Külföld

Bírósági ítélet nyomán kapcsolnának le az életmentő gépekről egy 12 éves, kómába esett kisfiút

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 14:35

Az eset széles felháborodást keltett az Egyesült Királyságban, a szülők tovább harcolnak a gyerekükért.

A legfelsőbb bíróság szerint le kell kapcsolni az életmentő gépekről a 12 éves Archie Battersbee-t, akit április 7-én eszméletlenül találtak a család southendi lakásában – írja a LADBible. A kisfiút kórházba szállították, ahol megállapították, hogy kómába esett. A bíróság szakértői véleményekre alapozva azt a döntést hozta, hogy az Archie-t le kell kapcsolni az életmentő gépekről, mivel nagy valószínűséggel már nincs működő agyi funkciója.

Az Archie-t kezelő orvosok azt kérték, hogy a fiút engedjék el a szülei és kapcsolják le a gépekről, az édesanyja, Hollie Dance és Paul Battersbee azonban erre nem voltak hajlandóak.

Bírósági ítélet nyomán kapcsolnának le az életmentő gépekről egy 12 éves, kómába esett kisfiút
Archie édesanyja, Hollie Dance harcolni fog a kisfiáért. Fotó: James Manning / PA Images / Getty Images)

A szülők állítása szerint a gyermekük szíve még mindig dobog és állítólag megfogta az anyja kezét. A bíróság ennek ellenére a szakértői véleményre hivatkozva felülbírálta a szülők döntését és hegyben hagyta a lekapcsolásról szóló határozatot.

Hollie Dance, a kisfiú édesanyja elmondta, hogy Archie esete lesz az első olyan, hogy valakit

valószínűleg halottnak nyilvánítanak.

A kisfiú orvosai egy MRI-vizsgálatra alapozva közölték: az agytörzs működése teljesen leállt, a folyamat pedig visszafordíthatatlan. A szülők rendkívül csalódottak, de azt mondják, hogy nem fogják feladni a harcot, amíg dobog Archie szíve.

Amíg Isten nem szólítja magához, addig nem fogadom el, hogy elment.

– mondta az Hollie Dance.

A döntés kapcsán az intézmény illetékesei is megszólaltak, elmondták, hogy mielőtt végrehajtanák az ítéletet, hagynak időt a családnak, hogy fellebbezni tudjanak. Amíg az eljárást le nem zárul, addig Archie ellátását ugyanúgy folytatják, mint eddig.

A kisfiú édesanyja megerősítette, hogy fellebbezni fognak és nem fogják feladni a harcot, mert bíznak abban, hogy a gyermekük még él.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Külföld#archie battersbee

Címlapról ajánljuk