Külföld

Törlik Donald Trump közösségi oldaláról azokat, akik a volt elnök számára kényes ügyről posztolnak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 12. 12:31

A Truth Social több felhasználója is arról számolt be, hogy kitiltották őket, miután a tavalyi puccskísérletről írtak az oldalon.

 

A volt amerikai elnök által indított közösségi oldalon a kitiltást kockáztatják azok a felhasználók, akik a tavaly január 6-i eseményekkel kapcsolatos kongresszusi meghallgatásokról posztolnak, írja a Variety.

Donald Trump Twitter-klónja, a Truth Social több felhasználója is azzal szembesült, hogy törölték posztjaikat és zárolták fiókjukat, miután a csütörtökön kezdődött kongresszusi meghallgatásról posztoltak információkat.

A kongresszusi meghallgatás célja a 2021. január 6-i, sokak által puccskísérletnek tartott, Capitolium elleni ostrom körülményeinek feltárása és Donald Trump szerepének tisztázása.


A Truth Social szolgáltatási feltételei szerint bármikor, bárkit, bármilyen okból indoklás nélkül letilthatnak.

A Twitter a 2021. január 6-i lázadás után végleg kitiltotta Trumpot, miután közzétett egy videót, amelyben dicsérte a 2020-as elnökválasztás eredményének kihirdetését megakadályozni akaró erőszakos tömeget. Trump később bejelentette, hogy saját közösségimédia-platformot indít, ez lett végül a Truth (Igazság) nevű Twitter-utánzat, ami idén februárban indult be.

Trumpnak jelenleg 3,2 millió követője van a Truth-on; mielőtt kitiltották a Twitterről, ott több mint 88 millió követője volt.


Nyitókép: STR/NurPhoto via Getty Images

#Külföld#donald trump#puccskísérlet#capitolium#twitter#truth social#cenzúra

Címlapról ajánljuk