Külföld

Egy pincérnő titkos kérdéssel mentette meg a 11 éves kisfiút az őt brutálisan kínzó mostohaapától

rtl.hurtl.hu

2022. június 10. 9:36

A nőnek gyanússá vált az étteremeben ülő család, és titokban megkérdezte a gyerektől, segítségre van-e szüksége. Mostohaapját most gyermekbántalmazás miatt ítélték el. 

Egy floridai bíróság fegyverrel elkövetett súlyos gyermekbántalmazás és több más vádban is bűnösnek talált egy férfit, aki brutális kínzásokkal büntette 11 éves mostohafiát. 

A fiút egy pincérnő mentette meg – jelentette a helyi sajtó

Timothy Lee Wilsont az után tartoztatták le, hogy családjával elment egy étterembe, ahol a pincérnő aggasztónak találta a gyerek kinézetét és viselkedését, és akcióba lépett.

Flaviane Carvalho 2021. január elsején dolgozott a floridai Orlando városában található Mrs. Potato nevű étteremben, amikor este 11 órakor betért egy négytagú család. A pincérnőnek egy idő után feltűnt, hogy az asztalnál ülő kisfiú nem kap semmit inni és enni, és a családtól kissé távolabb leültetett gyerek gyanúsan vézna, testét pedig zúzódások borítják.

A nő ekkor fogott egy papírt, és ráírta:

Segítségre van szükséged?

A lapot ezután megmutatta a fiúnak, úgy, hogy azt csak ő lássa. Amikor a fiú jelezte neki, hogy igen, a nő azonnal jelezte az esetet az étterem tulajdonosának, aki egyetértett azzal, hogy jelenteni kell az esetet a rendőrségen, és a pincérnő gyorsan hívta is a 911-es segélyhívót.

A rendőrök pár nap múlva le is tartóztatta a fiú mostohaapját, miután elég bizonyítékot gyűjtöttek össze ellene. Az esetről nyilatkozó nyomozó akkor kijelentette, hogy amit Wilson tett a gyerekkel, az több volt, mint gyerekbántalmazás:

Amit ez a gyerek átélt, az kínzás volt.

Az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint volt, hogy Wilson rögzítőhevederrel kötözte össze a fiú lábait és nyakát, majd fejjel lefelé lógatta le egy ajtóról, és több napon át nem adott neki enni és inni. A gyereket az anyjától és testvéreitől elválasztva, egy külön szobában tartották, és mostohaapja rendszeresen verte, fahusánggal és fémrúddal. A rendőrség a házkutatás során egy elgörbült fémrudat is talált, valamint bilincseket.

Wilsont az esküdtszék mindössze két óra alatt bűnösnek találta az ellene felhozott összes vádpontban. Büntetéséről augusztusban döntenek. 

A hatóságok letartóztatták a kisfiú édesanyját is, mert tudott arról, hogy Wilson mit művel a gyerekével, de nem tett ellene semmit, és orvoshoz sem vitte a fiút. A 32 éves Kristen Swann ellen súlyos gyerekbántalmazás és több egyéb vád miatt indítottak eljárást, tárgyalását júliusban tartják.

Nyitókép: Facebook / Orlando Police Department

#Külföld#gyerekbántalmazás#pincérnő#mostohaapa#florida

Címlapról ajánljuk