Külföld

Mentális beteg lehetett a berlini ámokfutó a rendőrség szerint

rtl.hurtl.hu

2022. június 9. 15:20

Egy iskoláscsoport közé hajtott autójával, megölve az egyik tanárt.

A német rendőrség szerint feltehetően mentálisan beteg volt az a 29 éves férfi, aki szerdán reggel a járókelők közé hajtott Berlinben, megölve egy embert, 14-et pedig megsebesített – tudósított a BBC. A német-örmény származású férfi ugyanakkor szándékosan követte el a tettét a nővére autójával.

A gyanúsított a hírek szerint együttműködik a nyomozókkal, de zavaros kijelentéseket tett. A férfi nővére a Bildnek azt mondta, hogy testvére súlyos problémákkal küzd. 

Iris Spranger, Berlin legfőbb biztonsági tisztviselője arról tájékoztatott, hogy a támadásra során használt autóban olyan plakátokat találtak, amelyeken a férfi Törökországgal kapcsolatos nézeteket fogalmazott meg, de hogy pontosan milyeneket, azt nem közölte. A férfi nem volt a biztonsági szolgálatok látóterében, csak kisebb tulajdon elleni kihágásokat követett el.

A támadás sérültjeinek csaknem mindegyike diák volt, akik iskolai kiránduláson voltak Berlinben, hogy megünnepeljék vizsgáik befejezését. A jelentések szerint egyikük állapota sem válságos.

A támadás egyetlen halálos áldozata a diákok tanárnője volt. Egy másik, sérült tanár továbbra is kritikus állapotban van, és állítólag az életéért küzd.


Nyitókép: A berlini támadás helyszíne / Getty Images

#Külföld#berlin#ámokfutás#mentális betegség

Címlapról ajánljuk